• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Nusaybin basınından Başhekim Ay`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de görev yapan medya mensupları, İlçe Devlet Hastanesine yeni atanan Başhekim Dr. Mehmet Emin Ay'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Ay, hedeflerinde hastaneyi baştan aşağı yenilemek olduğunu söyledi.

"Acil servisteki ziyaretçi yoğunluğunu azalttık"
Nusaybin Devlet Hastanesi Acil Servisinin, acil durumlar için çok kullanıldığını belirten Dr. Ay, ziyaretçi girişlerinin bile acil servisten yapılır hale geldiğini söyledi.

Dr. Ay, "Bu durumun acil tedavi için gelen hastaları olumsuz etkilemektedir. Yatan servisteki hastaları ziyaret etmek için gelen ziyaretçiler ve refakatçiler bile acil servisi kullanıyorlardı. Bu da serviste gereksiz bir yoğunluğa sebep oluyordu. Araçlar, acil servis önüne park ettiği için ambulanslar hastaneye giriş yapamıyordu.  Şu anda buna çözüm olarak hastanenin arka bölümünde bulunan ziyaretçi kapısını aktif hale getirdik. Ziyaretçilerin, artık acil servisten hastaneye girişine izin vermiyoruz." dedi.

"Haftanın beş günü boyunca mamografi hizmet verecek"
Hastanede yaptıkları değişimin kısa sürede vatandaşların da dikkatini çektiğini kaydeden Dr. Ay, hastanede yapılan bir diğer çalışmanın da sadece Çarşamba günü çekilen Mamografinin bundan böyle haftanın 5 gününde de çekileceği olduğunu söyledi.

Nusaybin Devlet Hastanesinde sadece Çarşamba günü yapılan Mamografinin yetersiz olduğunu belirten Dr. Ay: "Bazı vatandaşlarımız randevu aldığı gün gelemediğinde bir hafta beklemek zorunda kalıyordu. Bu, hem zaman kaybına hem de hastalığa erken müdahalenin gecikmesine sebep oluyordu. Aldığımız bir kararla mesai saatleri içerisinde haftanın 5 gününde hastanemize gelen vatandaşlarımız mamografiye giderek işlem yapabilir. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. (Cihat Şayık - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir