• DOLAR 32.56
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2431.081
  • ...
Medvedev: "Suriye Halkı Karar Vermeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GÜNEY KORE- Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'den uluslararası topluma Suriye konusunda uyarı geldi. Güney Kore'de gerçekleşen nükleer güvenlik zirvesinde konuşan Medvedev Suriyelilerin kaderini dış güçlerin değil, kendilerinin belirlemesi gerektiği uyarısında bulundu. Medvedev "Beşar Esad'ın iktidarı bırakmasının tüm problemleri çözeceğini düşünmek dar görüşlülük olur ve herkes bu gerçekleşse bile çatışmaların devam edeceğini anlamaktadır." şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Arap Birliği ile bir olan Batılı devletlerin Suriye üzerine yaptıkları planlara dikkat çekerek, "Suriye devleti, toplumu ve siyasi sistemi üzerine bir kararın Suriye halkı tarafından alınmasını isterim. Dünya güçlerinin saygıdeğer liderleri tarafından değil, iyi niyetle hareket etseler bile" ifadelerini kaydetti.

BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan ise dün Beşar Esad yönetiminin, önerdiği altı maddelik planı kabul ettiğini duyurdu.

Annan'ın planı, yaralıların tahliyesi, insani yardımların ulaştırılması için Suriye güçlerinin günde iki saat ateşkes uygulaması ve siyasi çözüm için Suriye liderliğinde kapsamlı görüşmeler yapılmasını içeriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir