• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
PKK hedefleri havadan bombalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kilis Öncüpınar sınırı kapısı karşısında bulunan Burseya Dağı'nın PKK/PYD'den alınmasının ardından sessizliğin hâkim olduğu bölgenin batı kısmında PYD/PKK hedefleri havadan ateş altına alındı. Vurulan bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü.

Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Barşah (Burseya) Dağı'nın dün PKK'den alınmasının ardından gün boyunca bölgede hâkim olan sessizlik akşam saatlerine doğru bozuldu. Dağın batı kısmında bulunan Meydanlı ve Gülbaba tepelerinde PKK mevzileri havadan vurulmaya başlandı.

TSK, ÖSO ve PYD/PKK arasında Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nın ele geçirilmesinin ardından bugün süren mayın temizlemesi çalışmalarından dolayı akşam saatlerine kadar herhangi bir hareketliliğin yaşanmadığı bölgede Darmık Dağları arasında uzanan PKK mevzileri uçaklar tarafından art arda vurulmaya başladı.

Hava bombardımanı yaklaşık iki saattir devam ederken, yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı görülüyor. Hava bombardımanı sonrası bombalanan mevzilerden yükselen dumanlar ve çatışma sesleri Kilis'in bazı köylerinden de görülüyor.

PKK'ye ait hedeflerden dumanlar yükselirken, sınırda hava hareketliliği de devam ediyor. (İbrahim Koçyiğit-M. Sait Çelik-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir