• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Gazze`de ABD protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNRWA Memurlar Birliği'nin çağrısıyla bir araya gelen kurum çalışanları, Gazze'deki BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) binası önünde gösteri düzenledi.

UNRWA'nın Gazze'deki Operasyonlar Müdürü Matthias Schmale'nin de katıldığı gösteride, "Onurun değeri biçilemez", "Kısıtlama siyasetine hayır", "UNRWA'ya komploya hayır" şeklinde sloganlar atıldı.

Schmale, burada yaptığı konuşmada, Filistinli mülteciler için adil bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, "ABD'ye mesajım: UNRWA'ya yapılan yardımları siyasete alet etmeyin. UNRWA'ya insani yardım kuruluşu olarak destek vermeyi reddetmek kabul edilebilir değil." dedi.

Memurlar Birliği Başkanı Emir el-Mishal de Filistinli mültecilerin maruz kaldığı haksızlığa karşı çıkmak toplandıklarını dile getirdi. Mishal, "Yardımların kısıtlanması, Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Suriye ve Ürdün'de yaklaşık 6 milyon mülteciye sunulan sağlık, eğitim ve insani yardım hizmetlerinde ciddi bir eksikliğe yol açıyor." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler'e seslenen Mishal, UNRWA'nın Filistinli mültecilere sorumluluklarını yerine getirebileceği düzeyde finansman kaynağı toplaması çağrısında bulundu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir