• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Akdeniz`de batan şişme bottan 99 kişi kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve SOS MEDITERRANEE ekipleri 27 Ocak gecesi Akdeniz'de batmakta olan bir şişme bottan 99 kişiyi kurtardı ve arama kurtarma gemisi Aquarius'un güvertesine güvenle çıkardı.

Kabus gibi bir gece yaşadıklarını söyleyen MSF hemşiresi Aoife Ni Mhurchu, "Korkunç bir durumdu, art arda çok sayıda acil vaka geliyordu. Birbiri ardına getirilen insanlar bilincini kaybetmiş haldeydi, nefes almıyorlardı." dedi.

Aquarius gemisi sabah saat 09.30 sularında olay yerine vardığında onlarca insan denize düşmüş, şişme bot çoktan batmaya başlamıştı. Aquarius'un yüzen tüm araçları ve sallar denize indirildi ve kurtarma ekibi insanları denizden toplamaya başladı.

Aquarius gemisindeki MSF sağlık ekibi 6 küçük çocuk ve bir kadını yapılan müdahalelerle hayata döndürdü. Ancak ellerinden geleni yapmalarına rağmen 2 kadınının hayatını kaybettiği belirtildi.

Hemşire Ni Mhurchu, "Son derece acı bir olay. Kurtaramadığımız o kadınların çocukları vardı. Şimdi Aquarius'un güvertesinde bu çok küçük yaştaki çocukları tedavi etmeye çalışıyoruz." dedi.

Bütün acil vakalar, refakatçileriyle birlikte Aquarius gemisinden alınarak, İtalya Donanması'na ait helikopterle Tunus'un Safakes kentine götürüldüler. Tıbbi tahliyesi gerçekleştirilen bu 16 kişilik grup içinde, hayata döndürülen altı çocuk ve akciğerinde su bulunan birkaç kadın vardı.

MSF sağlık ekibi bunların yanı sıra çok sayıda ağır benzin yanığı vakasını ile hafif ve orta dereceli hipotermi geçiren (vücut ısısı düşen) 10'dan fazla kişiyi tedavi etti. Faciadan kurtulanların pek çoğu, şişme botun içine sızan benzini teneffüs etmiş olduklarından dolayı zihinleri bulanmış haldeydi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir