• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Kutlu Doğum Coşkusu Köylerden Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Kutlu Doğum etkinliği coşkusu köylerden start veriyor. Geçen sene iki köyde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy-Der, bu yıl etkinlik yapacağı köy sayısını dörde çıkardı.
 
Önceki sene Batman`ın Balpınar (Gresira) Beldesi ile Sinan (Sinané) Köyünde kutlu doğum etkinliği düzenleyen Batman Köy-Der, bu yıl Değirmenüstü (Azıka Jor) Köyü ile Recepler (Receba) köylerinde de mevlüd etkinliği düzenleyecek.
 
Kutlu doğum programları ile ilgili bilgi veren Batman Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş, köylerde gerçekleştirecekleri tüm Kutlu Doğum etkinliklerini öğle namazı müteakiben yapılacağını ve etkinlikten sonra yemek dağıtılacağı söyledi.
 
Geçen sene Kutlu Doğum etkinliği düzenledikleri köylerden olumlu tepki aldıklarını dile getiren Güneş, başka köylerden vatandaşların köylerinde etkinlik düzenlemeleri için teklifte bulunduklarını belirtti.
 
Güneş, "Köylerde düzenlediğimiz bu etkinlikler ile özellikle Peygamber Efendimizin doğumunun kutlanmasının gelenekselleşmesini arzu ediyoruz. Geçen yıl kutlu doğum etkinliği düzenlediğimiz köylerde köylüler etkinlik gerçekleştikten sonra köylerinde, bereketin eksilmediğini söylüyorlar. Birçok köyden vatandaşlar köylerinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlememizi istiyor. Şuanda elimizdeki imkanlarla ancak 4 köyde mevlid etkinliği düzenliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Batman`da kutlu doğum etkinliklerinin köylerden başlayacağını vurgulayan Güneş, 31 Mart Cumartesi günü Recepler (Receba) Köyü`nde, 1 Nisan Pazar günü Balpınar (Gresira) Beldesi`nde, 7 Nisan Cumartesi günü Değirmenüstü (Azıka Jor) Köyü`nde ve 8 Nisan Pazar günü Bismil`in Sinan (Sinané) Köyü`nde kutlu doğum etkinliği düzenleyeceğiz. 7`den 70`e tüm Batmanlı kardeş ve bacılarımızı Peygamber Efendimizin mevlid etkinliğine bekliyoruz" çağrısında bulundu. (Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir