• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'de 28 Mart 2012 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


Bingöl Olay Gazetesi: Ev Hırsızlıkları Halkı Tedirgin Etmeye Başladı Genç İlçesinde değişik evlerde bir iki gün arayla yapılan hırsızlıklar halkı tedirgin etmeye başladı. Alınan bilgiye göre; Genç ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden A.T'ye ait eve üç gün önce, Kültür mahallesinde ikamet eden D.D'nin evinde de dün gece hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlık olayları ev sahiplerinin evlerinde bulunmadığı saatlerde gerçekleşti.


Bingölün Sesi Gazetesi: Öğrencilerin başarısızlık nedenleri açıklandı
Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğü tarafından ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler üzerinde uygulanan 'Başarısızlık Nedenleri Anketi'nin sonuçları açıklandı.


Başarısızlık anketi, 13 ortaöğretim okulunda en az üç dersten başarısız olan 652 erkek ve 332 kız olmak üzere 984 orta öğretim öğrencisi ve 43 ilköğretim okulunda en az üç dersten başarısız olan 1115 erkek ve 479 kız olmak üzere 1594 ilköğretim öğrencisine uygulandı.

Ortaöğretimde, erkeklerin yüzde 62'si, kızların da yüzde 55'inin 'Bazı derslere karşı yeteneğim olmadığından başarısız oluyorum' maddesini işaretlediği belirtildi.

Ailesinin sürekli ders çalış demesinden bıktığını belirtenlerin orası erkeklerde yüzde 39 iken, kızlarda bu oran yüzde 32 olarak belirlendi.


Bingöl Kent Haber Gazetesi: BDP'li Yurtsever'den 'basın' tepkisi!
Basın mensuplarına tutuklanmalarına ve Gündem Gazetesi'nin kapatılmasına tepki gösteren BDP İl Başkanı Yurtsever, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Yurtsever: "Sen 50 tane gazeteyi kapat, bin tane basın mensubunu içeri al yinede özgür basın yürüyecektir" dedi.


Bingöl Haber 12 Gazetesi: CHP'den kot taşlama işçileri için araştırma istemi
CHP, kot taşlama işçilerinin çalışma koşullarının belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, taş ocağı, kot taşlama atölyesi, tünel ve diğer maden işçilerinde çalışanların, uzun süre silisyum tozlarını solumaları nedeniyle silikozis hastalığının, tehdidi altında olduğu belirtildi.


Silikozis hastalığının, bu işyerlerinde çalışan işçilerin büyük bölümünü etkilediğinin ve çok sayıda işçinin yaşamını yitirdiğinin ifade edildiği gerekçede, teşhisi güç olan bu hastalığın en çok görüldüğü yerlerin başında kot taşlama atölyelerinin geldiği kaydedildi. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir