• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
HÜDA PAR uyardı…“Kutuplaşmaları daha da derinleştirir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ – İSTANBUL

Seçime yaklaşık iki yıla yakın bir süre olsa da partiler olası seçim ittifakı görüşmelerini sürdürüyor.  Gerek AK Parti ve MHP gerekse de diğer partilerin aralarında yapmayı düşündükleri ittifaklarla ilgili çalışmaları sürüyor. Seçim ittifakı ile ilgili gazetemize konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şahin, “Siyasette ittifaklar yeni bir şey değil. Eskiden beri Türkiye`nin aşina olduğu şeyler ve dünyada uygulamaları yaşanan siyasi bir teamül. Partiler karar alır ittifaklara gider, sandıkta da halk bunları taktir eder. AK Parti ile MHP arasındaki ittifakı veya muhtemel diğer partilerin kendi aralarındaki ittifaklarını bu bağlamda değerlendiriyoruz.” dedi.

ÜLKENİN SÜKUNET İÇİNDE HAREKET ETMEYE İHTİYACI VAR

Seçim ittifakı üzerinden kullanılan dile dikkat çeken Şahin, “Daha önce de söyledik; sistem değişikliği ile birlikte bundan sonra ittifaklar seçim öncesi yaşanacak ve artacak, seçim sonrasında ise oluşan tabloya göre koalisyonlar olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça ittifaklar artabilir. Bunlar siyasette doğal şeyler. Doğal olmayan ve bizim de karşı çıktığımız; ittifak kuran partilerin sadece kendilerini milli olarak lanse etmeleri ve diğerlerini ihanet cephesi olarak ifade etmeleri. AK Parti ile MHP bu dili kullanıyor. Bu dil, çok tehlikeli bir dil. Toplumda var olan kutuplaşmaları daha da derinleştirir. Bu ülkenin sükunet içinde hareket etmeye ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET EDERKEN DE TUTARLI OLMAK LAZIM

Bu sorunun çözümü için en büyük sorumluluğun iktidar partisine düştüğünü belirten Şahin, “Muhalefet ederken de tutarlı olmak lazım. 7 Haziran seçimleri sonrası CHP ve MHP`ye ittifak teklifinde bulunan, bu olmayınca da MHP ve CHP`ye “siz ittifak kurun, biz size dışarıdan destek verelim” diyenler, bugün AK Parti ile MHP arasındaki ittifakı sorun yapıyorsa, ortada bir siyasi ahlak sorunu var demektir. Ortada bir samimiyetsizlik ve kitleleri aldatma sorunu var demektir.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR OLARAK “DÜRÜST SİYASET” ANLAYIŞI İLE YOLA ÇIKTIK

Şahin son olarak şunları söyledi; “Biz HÜDA PAR olarak “dürüst siyaset” anlayışı ile yola çıktık. Bu anlayışla hükümetin ve ittifak kurduğu çevrelerin yanlışlarını dile getirip karşı çıktığımız gibi muhalefet edenlerin dürüst olmayan siyasetlerini dile getiriyoruz. Bu konuda bütün partileri doğruluğa, itidale, adalete ve dürüstlüğe davet ediyoruz.”        

Bu haberler de ilginizi çekebilir