• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
`Suriye Muhaliflerinin Ulusal Konseyi Dış Güdümlü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriyeli muhalif gruplardan Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu, İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey’i bölgesel güçlerin güdümünde hareket etmekle suçladı.
 
El Alem televizyonuna demeç veren Heysem Menna liderliğindeki Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun Başkan Yardımcısı Halid İsa, Suriyeli muhaliflerin bir araya gelememesinin en önemli sebeplerinden birinin gruplar arasındaki ideolojik farklılıklar olduğunu söyledi.
 
Derin ideolojik görüş ayrılıklarına sahip olan muhaliflerin her birinin kendi yönteminde ve ideolojisinde ısrar etmesi sebebiyle muhaliflerin bir araya gelemediğini belirten Halid İsa, bazı muhalif gruplar üzerindeki dış güdüme de dikkat çekerek “Bugün muhalif grupların en temel sorunu uluslar arası ve bölgesel güçlerin bunalımın çözümü ve Suriye’nin geleceği konusunda konsensüse varamamış olmasıdır” dedi.
 
ABD, Katar, Fransa ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Burhan Galyun liderliğindeki Ulusal Konsey adlı örgüte de değinen Halid İsa, Heysem Menna ile Burhan Galyun arasında geçtiğimiz aralık ayında Kahire’de varılan; ancak daha sonra İstanbul Konseyi tarafından reddedilen anlaşmaya da atıfta bulunarak “İstanbul Konseyi ile ulusal bir örgütün kurulması için genel anlamda anlaşmaya varmıştık. Ancak Bu anlaşmadan 12 saat geçtikten sonra Türkiye ve Katar gibi bölgesel güçler müdahalede bulundular ve onlar da bu anlaşmadan vazgeçtiler” dedi.
 
Bazı muhalif grupların yabancı ülkelerden mali destek aldığını belirten Halid İsa, “Bu büyük mali yardımlar, bağımsız yerel muhalif grupların bir köşeye itilmesine sebep olmaktadır” dedi.
 
Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Halid İsa, “bazı bölge ülkeleri, bazı muhalif grupları parasal açıdan, medya açısından ve diplomatik açıdan destekliyor ve bu gruplar üzerinden uluslar arası ve bölgesel planda kendi etkinliklerini genişletiyorlar. Bu muhalif gruplar da Suriye halkını hiç düşünmeyen uluslar arası ve bölgesel güçlerin politikalarını uyguluyorlar” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir