• DOLAR 32.53
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2429.007
  • ...
Gazze`yi kurtarın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE

"Hayır Kurumları Birliği" tarafından bölgede kötüye giden ekonomik duruma tepki için düzenlenen gösteride onlarca Filistinli,  Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Gazze'deki merkez binası önünde bir araya geldi.

Gösteri yapan Filistinliler, "Gazze'yi kurtarın", "Gazze çocuklarının size ihtiyacı var ey Araplar" yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemde, birlik adına konuşan Nezihe el-Benna, "Gazze'deki işsizlik oranına ilişkin hazırlanan raporlar, bölge sakinlerinin yaşadığı sıkıntıları ifade etmek için yeterli değil." dedi.

Benna, uygulanan abluka ve kapalı sınır kapıları nedeniyle Gazze'nin büyük bir hapishaneye dönüştüğünü ifade ederek, bölgeye giriş ve çıkışların özel durumlar hariç engellendiğini kaydetti.

Günde 18 saati aşan elektrik kesintilerinin Gazzelilerin sıkıntılarını daha da artırdığı ve ihtiyaçlarını ikiye katladığını anlatan Benna, "Gazzelilerin bu felaketten kurtulması için acilen uluslararası yardım girişimlerinin başlatılması gerekiyor." diye konuştu.

Benna, uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi, bölgeye uyguladığı ablukayı kaldırması için siyonist terör rejimi israil'e baskı uygulaması ve vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesi gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA) ihtiyaç sahiplerine sunduğu yardımların ertelenmemesi ve kesintiye uğramaması gerektiğine dikkati çeken Benna, BM'ye "Gazze Şeridi'ni kurtarmak" için kampanya başlatması çağrısında bulundu.

"Hayır Kurumları Birliği"nin raporuna göre, Gazze Şeridi'ndeki yoksulluk oranı yaklaşık yüzde 80, işsizlik oranı ise yüzde 50'ye ulaştı.

Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, 2006'dan bu yana işgalci terör rejimi israil'in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir