• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BİNGÖL - Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA), 2012 yılını analiz yılı ilan ettiği bildirildi. Malatya merkezli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, geçtiğimiz hafta Bingöl'de düzenlenen ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantı hakkında bilgi verdi.

 

Altunyuva, "Yaklaşık iki yıldır, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet ediyoruz. 26 kalkınma ajansının bağlı bulunduğu Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ajanslarla yakından ilgileniyor. 26 kalkınma ajansının bölgelerine hizmet etmesinde bakanımızın büyük bir desteği var. Fırat Kalkınma Ajansı ile de yakından ilgileniyor. Bingöl'deki yönetim kurulu toplantımıza başkanlık eden sayın bakanımız iki yıllık sürece ajans faaliyetlerinin genel değerlendirmesi yapıldı" ifadelerini kullandı.

 

İki yıllık sürede bölge planının yapıldığını, çağrı yapıldığını ve projelere destek verdiklerini hatırlatan Altunyuva, "İki yıllık sürede 7 destek programı uygulandı. 120 projenin uygulaması bölgemizde devam ediyor. Eş finansmanı da dikkate aldığımızda 40 milyon TL'ye yakın kaynak kullandırılması söz konusudur" diyerek, bölgenin analizleri ve fırsatlarının oluşturulması bakımından da 2012 yılını analiz yılı olacağını vurguladı. Fethi Altunyuva, 2014 ve 2023 planlaması ve hazırlıklarını da yaptıklarını da kaydetti. (Furkan Bingöl - İLKHA)