• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT, 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ile bin 30 firmayı ağırlıyor. BTSO ile birlikte Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA ile ilçe belediyelerinin destekleriyle açılan Bursa standı, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı ziyaretçinin ilgi odağı oldu. Bursa standını gezen konuklar, GÜMTOB`a bağlı otel işletmecileri, turizm acenteleri ve ilçe belediye temsilcileriyle görüşme fırsatı buluyor.

“TURİZMDE DAHA İYİ BİR NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, EMİTT Fuarı`nın turizmin Türkiye`deki en üst düzeyde tanıtıldığı önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Fuarda Bursa`nın bütün değerlerinin bir çatı altında toplandığını kaydeden Aktaş, “Bursa`nın dünyaya tanıtılmasını istiyoruz. Uludağ`ımızı, denizimizi, tarihi ve kültürel değerlerimizi daha fazla anlatmamız lazım. Bu iddianın yerine gelmesi adına Bursa`ya önemli görevler düşüyor. BTSO`nun da katkılarıyla kentimizin turizm alanında daha iyi noktalara ulaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

“FUARLAR BURSA`YI TANITIYOR”

BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, EMİTT Fuarı`nın her geçen gün çıtasını yükselttiğini ifade etti. BTSO`nun turizm çıtasını yükseltmek için önemli adımlar attığını kaydeden Hasan Eker, “Bursa`da hayata geçen fuar organizasyonları sektörün potansiyelini artırıyor, kentimizin dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sağlıyor. Bursa`nın turizmde daha fazla söz sahibi olması için tüm dinamiklerin birlikte hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.