• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 28 Mart 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Hac Ücretleri Belirlendi`
Hac kayıtlarının bugünden itibaren başladığını bildiren Batman Müftülüğü, hac ücretlerini de açıkladı.

`Batman Üniversitesi`nde "Arap Baharı" Konuşuldu`
Batman Üniversitesi`nde 48. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta "Arap Baharı" konuşuldu. Konferansta, Arap Baharı isyanlarının Arap Ortadoğu coğrafyasının demokratikleşme sürecinin bir başlangıcı olarak nitelendirilebileceği kaydedildi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Okullarda Çevre Düzenlemesi Yapılıyor`
Batman Belediyesi "okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve okul bahçelerinin çevre düzenlenmesi Projesi"ni 35 okulda hayata geçiriyor.

`Batman`da Bıçaklı Kavga 4 Yaralı`
Batman`da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 4kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Batman Pusula Gazetesi; `İnmeye Karşı İlk Müdahale Anlatıldı`
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde İskemik inme rahatsızlığı karşısında acil servis çalışanlarının ne yapması gerektiği hakkında seminer verildi.

`KDSS`ye Destekler Artıyor`
Kur`an Nesli Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 14 Nisan Cumartesi günü Türkiye genelinde yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavına destek vereceklerini açıkladı.

Batman Gazetesi; `Cezaevi Tamam`
2012 yılı yatırım programına alınan ve Beşiri ilçesinde inşa edilecek Cezaevinin yapımı kesinleşti. Beşiri İlçesinin Cumhuriyet Mahallesi (Tahari köyü) mevkiinde inşa edilmesine karar verilen yüksek güvenlikli Batman Cezaevinin yatırım programına alındığı ve Adalet Bakanlığınca bir süre sonra ihaleye çıkarılacağı öğrenildi.

`Borcu Olduğu İçin Rehin Tutuldu`
Batman`da borcu olduğu ve ödemediği iddia edilen 81 yaşındaki şahıs rehin alındı. 81 yaşındaki F.A borcu olduğu iddiasıyla Belde Mahallesi`nde bulunan bir iddia bayisinde M.D (30) tarafından rehin alındığı iddia edildi.

Batman Postası; `Cezaevinde Şartlı Tahliye Hazırlığı`
Şartlı tahliye (elektronik kelepçe) yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte Cezaevinden çıkacak olan mahkûmlarla ilgili hazırlıklar başladı. Batman (M) Tipi Cezaevinde azda olsa şartlı tahliye yasasından yararlanacak mahkûmlar olacak.

`Esrar Satıcısı Tutuklandı`
Batman`da esrar sattıkları ihbar edilen bir kişi polis ekiplerince yapılan baskın sonucu suçüstü yakalanarak tutuklandı.


Batman Barış Gazetesi; ``Önce İnsan` Dediler!`
43 yaşındaki kadın su yerine yanlışlıkla çamaşır suyu içti. Aniden fenalaşan S.Ç. kendi imkânlarıyla hastaneye gitmek üzere şehir içi minibüsüne bindi. Minibüs içinde bayılan kadına kimse müdahale etmezken aynı minibüs içinde bulunan iki duyarlı öğrenci yardım etti.

`Barışın Simgesini Çaldılar!`
Gülistan Caddesinde bulunan Özgürlük Anıtında ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. 4 sene önce Mazlum-Der ve İnsan Hakları örgütleri tarafından `Dünya İnsan Hakları ve Mazlumları`nı sembolize eden Anıtın üstünde bulunan metal Güvercinin çalınması vatandaşları şaşkına çevirdi.

Batman Duruş Gazetesi; `Batman`da Süt Sığırcılığına 4 Milyon Liralık Destek`
Batman`da GAP Eylem Planı kapsamındaki illerde süt sığırcılığının desteklenmesi uygulamaları kapsamında kurulan 2 işletmenin açılışı yapıldı.

Batman Medya Gazetesi; `Neden Kürtçe Yok!`
Kozluk Devlet Hastanesi girişine hasta ve yakınlarının 112 Acil Sağlık Hizmetlerini arayabilmeleri için asılan ve 5 dilde yazılan tabelaya Kürtçe yazılmaması vatandaşların tepkisini aldı.

Batman Umut Gazetesi; `Kutlu Doğum Coşkusu Başladı`
Peygamber Sevdalıları tarafından peygamberimizin dünyaya teşrifi nedeniyle Diyarbakır`ın Bismil ilçesi Tepe Beldesi`nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Köprülü Kavşaklar Rahatlatacak!`
Kent merkezi nüfusu 400 bini bulan Batman`da nihayet köprülü kavşak yapılıyor. Bölgede nüfusu hızla büyüyen iller arasında yer alan Batman`da köprülü kavşağın olmamasını göz önünde bulunduran Karayolları, üç köprülü kavşak projesine `yeşil ışık` yaktı. Batman trafiği, `nefes` alacak. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir