• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yunan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi'ne 3 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarında 1996 yılında yaşanan gerginliğin 22'nci yıldönümünde, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, üst düzey askeri yetkililerle birlikte Kardak yakınlarında düşen helikopterde ölen Yunan üç subayın anısına denize çelenk bıraktı.

Sabah erken saatlerden itibaren bölgede tedbir alan 10 Türkiye sahil güvenlik botu ile bir sahil güvenlik helikopteri Kardak bölgesini ablukaya almıştı.

Türkiye botları, üç Yunan sahil güvenlik botu ve bir savaş gemisi ile Kardak'a gelen Kammenos ve beraberindekileri, Kardak'a yaklaştırmadı. Kammenos, Kardak'a yarım mil uzakta çelengi denize bıraktıktan sonra bölgeden ayrıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşanan bu gerilimle ilgili, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "28 Ocak 2018 tarihinde saat 11.30 sularında Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, Kardak Adaları bölgesine girme girişimi Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir