• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Afrin`de 2 asker ile 2 ÖSO`lu hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK, Afrin'de PKK/PYD'ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında bugün 2 asker ile 2 ÖSO mensubunun hayatını kaybettiğini, 15'nin de yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/PYD-YPG ve IŞİD'e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 42 hedefin vurulduğu, harekâta katılan 22 uçağın emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

Açıklamada, "Harekât kapsamında, 27 Ocak 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde 11 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen iki Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde dört Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 53 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 447 olmuştur." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir