• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...

ŞANLIURFA - Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırsal Kalkınma Buluşmaları projesi kapsamında düzenlenen, 'IPARD-2 3. Çağrı İlanı Tanıtım Programı'na katıldı.

Arkeolojik Müzesinde gerçekleşen program, saygı duruşu ile başlarken, akabinde Gıda Tarım ve Hayvancılık ile ilgili bir sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et ithalatı, kırsal kalkınma ve Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Göreceksiniz belirli bir süre geçtikten sonra Türkiye et ihraç edecektir"

Türkiye'nin hiçbir zaman et ithalatını hak eden bir ülke olmadığını ifade eden Fakıbaba, "Türkiye hiçbir zaman bu et ithalatını kabul eden hak eden bir ülke değildir. Ama inanın göreceksiniz, belirli bir süre geçtikten sonra, Türkiye et ihraç edecektir. Ziraat bankasıyla anlaştığımız bir projeler, 5 kattrilyon eskinin parasıyla, 5 milyar lira, sadece küçük ve orta işletmelere, küçük işletmelerin ne kadar önemli olduğunu düve alımı için kullanacağız. 500 bin düve, arkadaşlar problemin nerden kaynaklandığını biliyoruz. Kırsalda kalkınma olmadan ülkede kalkınma olmaz. Önce kırsal, kırsalı kalkındıracaksınız. Kırsalda istihdamın yolunu açacaksınız. Kırsalda kadının, gencin önünün açacaksınız. Üretim olmadığı takdirde, bağımsız bir ülke sayılamazsınız. Çok paranız olabilir, ama üretmediğiniz takdirde, o para bir işe yaramaz. Onun için, Türkiye Cumhuriyeti ve Devleti olarak, Allah'ın izniyle biz bu konuda, dünyanın çeşitli ülkeleri arasında, bir numara olmayı hak ediyoruz ve çalışarak da olacağımıza inanıyoruz." dedi.

Konuşmasının devamında Fakıbaba, Afrin operasyonuna ilişkin şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman işgalci bir devlet olmamıştır. Ama Türkiye Cumhuriyeti, her zaman sınırlarını korumak ve ülkesini korumak adına her türlü girişimde bulunmayı gözünü kırpmadan bu işe sahip çıkmayı, her zaman bir görev olarak yapmıştır. Bu bağlamda da ben özellikle Afrin'de şehit olan kardeşlerimize askerlerimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Ama bizim toprağımızda gözü olanın Türkiye gözünü çıkarır. Bunu herkesin bilmesi lazım."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'nın yanı sıra, AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Büyükelçi Gabriel Munuera Vinals, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender, Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Mehmet Aktyürek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, STK temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı program, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)