• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Uyuşturucu ile mücadele ilgili bilgilendirme semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uyuşturucu kullanımının artış göstermesi, uyuşturucu kullanan kişilerin ilkokul çağına kadar düşmesi, özellikle genç nüfusun uyuşturucu kullanımında öne çıkması üzerine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in talimatları ile Şanlıurfa genelinde kamu kurumları ve STK ile birlikte uyuşturucu kullanımına karşı mücadelede daha güçlü önlemler alınmaya başlandı.

Bu kapsamda zehir tacirlerinin gençleri zehirleyerek toplumun temel değerlerine zarar vermesine müsaade etmemek, gençleri uyuşturucu batağından koruyup kollanması için Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce halkın uyuşturucuya karşı bilinçlendirilmesi amacı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Viranşehir Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen "Uyuşturucu ile Mücadele Seminerine" ilçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onurcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Siraç Yolcu, Hastane Başhekimi Dr. İlhan Erkan, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemal Çalışkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek ilçe merkezi ve kırsal mahalle cami imamları, muhtarlar, STK başkanları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Uyuşturucu ile Mücadele Bilgilendirme Semineri açılış konuşmasını yapan Kaymakamı Ömer Çimşit, uyuşturucuya karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceklerinin altını çizerek, bu mücadele kamu kurumları STK'lar, muhtarlar, cami imamları ve vatandaşlara görev düştüğünü belirtti. Ayrıca uyuşturucu ticareti yapanların emniyet ve jandarmaya bildirilmesini isteyen Kaymakam Çimşit, emniyet birimlerinin gereğini süratle yerine getireceğini söyledi.

Kaymakam Çimşit'in konuşmasının ardından İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğünce görevlendirilen Psikolog tarafından uyuşturucunun zararları, uyuşturucuya karşı alınması gereken önlemler, uyuşturucuya bulaşmış bireylerin tedavi edilmesi konularından katılımcılara bilgi verildi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir