• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Servis şoförlerine seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tuşba ilçesinde Taşımalı Eğitim Uygulaması kapsamında okullara öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin, 13 ilçenin tamamında ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Halk eğitim Müdürlükleri tarafından kurslar programlandığını belirterek bu kursların 15 gün süreceğini söyledi.

Yetkin, "5 modülden oluşan kurslarımızın sonunda başarılı olan sürücülerimize sertifika vereceğiz ve bu vermiş olduğumuz sertifikalar bakanlığımız tarafından ileriki günlerde hizmet verecek olan sürücülerimiz için şart koşulacaktır." ifadelerini kullandı.

Çocukların problemsiz bir şekilde okula götürülüp, tekrardan alınarak evlerine teslim edilmesinin çok önemli bir iş olduğunu ifade eden Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani "Çocuklar, bizim en değerli varlıklarımız ve geleceğimizdir. Öğrenci, öğretmen ve velilerimizle sağlıklı iletişim büyük önem taşır. Bu itibarla onları mutlu, sağlıklı ve başarılı yetiştirmemiz gerekir. Bu kapsamda sizlere de büyük sorumluluklar düşmektedir." dedi.

Servis şoförlerine hitaben, "Sizden isteğimiz bu çocuklarımızı problemsiz okula götürüp, tekrar alıp evlerine teslim etmektir." diyen Ceylani, şöyle konuştu: "Servislerimiz temiz ve bakımlı olmalı, altı ayda bir normal bakımları yapılmalı, trafik muayeneleri düzenli olarak yapılmalı taşıtlar da özellikle ses ve müzik sistemi kullanılmamalıdır. Her koltukta emniyet kemeri olmalıdır. Zaman zaman emniyetten ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından gelen arkadaşlar araçlarla ilgili denetlemelerini yapmaya devam edeceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı okula erişim yönetmeliği ve diğer mevzuata uygun hareket etmeniz sizlerin ve tüm paydaşların yararına olacaktır'' dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir