• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Erdal Toktamış gazetecilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir kahvaltı salonunda kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen S.S. Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Toktamış, yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

1163 sayılı Kooperatifler Kanununda vekâlet olduğunu ve vekâletin sadece bir ortaktan diğer otağa noter huzurunda verildiğini belirten Toktamış, "Kongrede de vekâlet kullanılmıştır, ama 450 vekâlet değil 136 vekâlet kullanılmıştır. Ticaret İl Müdürlüğünün tuttuğu raporlar vardır. Kongrede bin 826 kişi oy kullandı ve bunlardan 136 tanesi vekâlettir. Ayrıca kullanılan bu vekâletlerin bana oy verdiği de garanti değildir." dedi.

Hiçbir ilde bu kadar kredi kullandırılmadığını ifade eden Toktamış, "1999 yılında seçimle geldim ve her zaman esnafımızın daha iyi bir yere gelmesi için çalışmalarda bulundum. Esnafımız da sağduyulu davrandı ve bizi tekrar başkanlık görevine layık gördü. Güzel bir seçim oldu. Seçimde kaybeden olmamış, kazanan Van esnafı olmuştur. Bu kapsamda kongrede bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

"Bizlerde yönetim kurulu üyelerimizle birlikte daha önce olduğu gibi bundan sonrada esnaflarımıza hizmetin en iyisini sunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diyen Toktamış, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Sadece basit usulde gerçek usulde vergisi olan esnafın tamamına biz kredi kullandırdık. Şu an itibariyle 98 milyon TL'ye yakın paramız var. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Diyarbakır dâhil olmak üzere, öteki tarafta Trabzon dahil olmak üzere hiçbir ilimizde bu kadar bir kredi kullandırılmamıştır."

Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir