• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
80 yaşında Siyer Sınavına kayıt yaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılarının her yıl Türkiye geneli düzenledikleri Umre Ödüllü Siyer Sınavına katılmak için Elazığ'ın Kovancılar ilçesine kaydını yaptıran 81 yaşındaki Hacı Hasan Denizol, azmi ve gayreti ile görenleri kendisine hayran bıraktı.

Katılacağı Siyer Sınavı hakkında duygu ve düşüncelerin açıklayan Hacı Hasan Denizol, "Benim gayemde yaş mesele değildir.  Hz. Peygamberi daha iyi anlamak, gençlere örnek olmak için bu sınava başvurdum. İnşaAllah bu imtihanda bir başarı elde eder, gençlere de örnek olurum." temennisinde bulundu.

İslam'ı daha güzel öğrenmek için sürekli olarak kitap okuduğunu belirten Hacı Hasan Denizol, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlere tavsiyem; sürekli olarak kitap okusunlar. Biz sadece okumakla kalmamalıyız, okuduklarımızı da yaşamalıyız. Hz. Peygamberin hayatını anlamak ve O`nun hayatını yaşamak gerekir. Onun için ben bu sınava kaydoldum ve gençlerle beraber bu sınavda yarışacağım inşaAllah."

"Hazreti Peygamberin getirdiklerini yaşayacaksın ki; O`nu sevmiş olasın." diyen Hacı Hasan Denizol, "Konuşmakla bu iş olmaz. 20 yaşından bugüne kadar sürekli olarak Kur`an`ı okuyorum, hadisleri de okuyorum. Bugüne kadar okudum ve ömrümün sonuna kadarda okumaya devam edeceğim.  " ifadelerini kullandı. (Murat Polat - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir