• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
TBMM Başkanı Kahraman: Afrin`deki hadisemiz meşru müdafaadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayına katılmak üzere Batman'a gelen ve bir dizi temaslarda bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Valiliğin organize ettiği akşam yemeğine katıldı.

Yemek programına İsmail Kahraman'ın yanı sıra; Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, bazı bölge milletvekilleri, Vali Ahmet Deniz, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Burada bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye büyümeye doğru gittiği vakit geçmişte hep darbelerin yapıldığını ve önünün kesilmeye çalışıldığını vurguladı.

Kahraman, "Büyüdükçe ürkütü veriyoruz. Ürkenler önümüzü kesmeye çalışıyor. Her sahada geliştik. Fevkalade bir sermayemiz var ve 2002'den sonra 3 buçuk misli büyüdük. Bu yüzden önümüz kesilmek isteniyor. 50'de, bir kendimizi toparladık, 60'ta, devrildik. 3 adam asıldı: Başbakan, Maliye Bakanı ve Dışişleri Bakanı. 'Diktatör bunlar, hırsız bunlar, suiistimal yapıyor bunlar, hürriyet yok...' aynı İttihat ve Terakki'nin sloganlarıydı. Aynı sloganlar tekrar bizim yaşadığımız dönemde gördük, yine var. Oyun ne? Türkiye gelişmesin ve ayağa kalkmasın." dedi.

"Bundan sonra 'geldim, el koydum' böyle bir şey yok"

Her fırsatta Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Kahraman, "Benim kültür bakanı olduğum Erbakan-Çiler Hükümeti... Fevkaladeydik. Gayet güzel gidiyorduk. 'Vay diktatörler, hırsızlar, Türkiye batıyor' denildi ve Sincan'da tanklar yürüdü. Bir yıl bir aydı hükümetimizin ömrü. Fevkalade netice almıştık ama devirdiler. Tanklar yürümemeli. Şimdi yine tanklar yürüdü. Yine hedef aynı... Tam kalkacağız, önümüz kesiliyor ve 15 Temmuz gecesini yaşadık. 16 Temmuz'u bir düşünebiliyor musunuz? O hain, kukla FETÖ'nün bu hareketinde netice alsalardı biz Suriye'ydik, Arakan'dık, perişandık. Artık cuntalar 'ben geldim' diyemeyecekler. 60'tan itibaren Türkiye'de gizli kapaklı 15 darbe olmuştu. Ama bu son darbeydi. Bundan sonra 'geldim, el koydum' böyle bir şey yok." diye konuştu.

"Başarılı olamayacaksınız, olamayacaklar da"

Afrin'deki operasyona değinen Kahraman, şunları söyledi: "Hedef ayağa kalkmamızı önlemektir. Afrin bu. Bizim daha önce yaptığımız Fırat Kalkanı Harekâtı bu, Zeytin Dalı bu. Devam edeceğiz, kurutacağız. Terörü kurutacağız. Bütün müdahaleler boşuna. Devam edeceğiz ama bunun için birlik lazım. Hep beraber olmamız lazım. Hainimiz çok azdır. Zaten şu an Pensilvanya'da oturan hainler gibi azdır, aldatılmışı çoktur. Hatırlayın; 'İstanbul'da 3'üncü köprü yapılmayacak. 3'üncü havalimanı yapılmayacak. Nükleer santral yapılmayacak. Kanal İstanbul yapılmayacak...' Neydi bu? Gezi'deki taleplerdi değil mi? Bu ülkenin çocukları bunlar. Peki, bu pasta nasıl büyüyecek? İyi de böyle yaparak gelişeceğiz. Ebetteki biz zalim olmayacağız ama kendimizi müdafaa edeceğiz. Her dinde ve hukukta meşru müdafaa hakkı bir tarafa itilemez ve cezalandırılamaz. Şimdi bizim Afrin'deki hadisemiz de meşru müdafaadır. Ordumuz, içindeki o hainleri temizlemiş oldu ve dik duruyor, gereken görevi yerine getiriyor. Böldürtmeyeceğiz, bayrağı indirtmeyeceğiz, ezanı susturtmayacağız. Başarılı olamayacaksınız, olamayacaklar da." (M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir