• DOLAR 32.588
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2411.427
  • ...
Erbaş: Camilerin hedef alınmasının arkasında İslam düşmanlığı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından atılan roketin isabet ettiği Kilis'teki tarihi camide hayatını kaybedenlerin ailelerine ziyaret ederek taziyelerini iletti ve camide incelemelerde bulundu.

Roketli saldırı ile ilgili bilgi almak için ilk olarak Kilis Valiliğini ziyaret eden Erbaş'ı, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve bazı kurum müdürleri karşıladı. Vali Tekinarslan, Erbaş'a valilik binasında Kilis'te yaşanan roket saldırıyla ilgili açılan resim sergisini gezdirdi. Erbaş, daha sonra valilik şeref defterini imzalayarak Vali Tekinarslan'dan saldırı ile ilgili bilgi aldı.

Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbaş, İslam inancında mabetlerin masumiyeti ve korunmuşluğunun olduğunu söyledi.

Erbaş, "En çetin savaşlarda bile İslam askerleri, Müslüman askerler mabetlere dokunmazlardı.  Hatta cepheye giderken askerlerin ceplerine 'hiçbir şekilde silahsız insanlara dokunmayacaksınız, kadınlara dokunmayacaksınız, yaşlılara, çocuklara ve yeşilliklere dokunmayacaksınız. Din adamlarına mabetlere asla dokunmayacaksınız' diye talimat konulurdu. Dolayısıyla camiler eğer hedef alınıyorsa bunun arka planında İslam'ın dışında, İslam'dan çıkmış ya da İslam'a düşman olan insanlar var demektir. Sadece camiler değil; kiliseler ve havralar da dahil hiçbir Müslüman bir mabede zarar veremez. Eğer mabetleri hedef alıyorsa, demek bunların hiçbir şekilde İslam'la alakası yoktur." ifadelerini kullandı.

TSK'nın başlatmış olduğu operasyonun başarılı olması temennisinde bulunan Erbaş, bu münasebetle de 81 ildeki 90 bin camide Fetih süresini okuttuklarını söyledi.

Erbaş, "Bu harekâta başlanmasından hemen sonra teröristler tarafından şehirlerimize atılan bombalar, roketler var. Kilis'e atılan bombalardan birisi bir camimize isabet etti. Camimizin kubbesini delerek roket içine düşmüş ve orada 2 vatandaşımız şehit olmuştur.  Yaralılarımız var. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Cenab-ı Hakk vatanımızı, milletimizi ve memleketimizi terör belasından bir an önce kurtarsın. Bunun için dua ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ise Fırat Kalkanı Harekatı öncesi bölgede var olan Canpolat Camii'nin de füzelerle vurulduğunu hatırlatarak bu caminin restorasyonunu yılbaşında bitirip ibadete açacakları bilgisini paylaştı.

Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (M. Sait Çelik, İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir