• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Başörtülüye Bakmayan Doktora Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çapa Tıp Fakültesi`nde başörtülü olduğu için koridorda bekletilen Aynur Tezcan`ın ölümü sebebiyle doktorlar hakında soruşturma açıldı.

Nisan 2009`da Çapa Tıp Fakültesi`ne soğuk algınlığı ve ateş şikâyeti ile götürülen Aynur Tezcan, tesettürlü olduğu için ayrımcılığa uğramış, 7 saat koridorda bekletilmiş, yapılan yanlış müdahale sonucu bitkisel hayata girerek hayatını kaybetmişti.

Aynur Tezcan`ın ölümünün ardından MAZLUMDER İstanbul Şubesi ve Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Çapa Tıp Fakültesi`ndeki sorumlu doktorlar ve sağlık personeli hakkında Fatih Adliyesi`nde suç duyurusunda bulunmuş ardından konuyla ilgili bir basın açıklaması yapmıştı.

Suç duyurusunun ardından Savcılık, YÖK Kanununda öğretim görevlisi olanlar hakkında ilk soruşturmayı Rektörlük yapar gerekçesiyle yaptığımız suç duyurusunu Çapa Tıp Fakültesi`nin bağlı olduğu İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü`ne göndermişti. Rektörlük sorumlu doktorlar hakkında savcılıkça soruşturma yapılması gerektiğine dair soruşturma iznini verdi.

MAZLUMDER soruşturma izni verilmesinin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başörtülü ve dindar insanlara karşı yıllardır ekilen ayrımcılık ve kin tohumlarının yansımalarından biri olarak gördüğümüz bu olayla hayatının baharında bir genç kız yasakçı zihniyetin son kurbanı olmuştur. Bundan sonra benzer olayların yaşanmaması ve hukukun yerini bulması için başlamış olan soruşturmayı olumlu bir adım olarak değerlendiriyor, konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz."

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir