• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
TÜGVA`dan "Afrin" konulu basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)  Siirt Şubesi, Afrin'e yönelik başlatılan operasyona destek vermek için basın açıklaması düzenledi.

Askerlik şubesinin önünde yapılan basın açıklamasını TÜGVA Siirt Şube Başkanı İbrahim Göztok, okudu.

TSK'nın, bugün sınırları tehdit eden ve küresel emperyalizmin maşası olan örgütlere karşı Afrin'de mücadele verdiğini belirten Göztok, "Afrin'de işimizin olmadığını düşünenler, Batı'nın tepkisinden korkanlar şunu bilmelidirler ki; eski Türkiye artık yok. Kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken batının onayını değil milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var. Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var. Ordumuzun Afrin'de YPG/PYD gibi türevlerinin alfabede harf bırakmadığı terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımız ve orada yaşayan masum halkı koruma adına yürütmüş olduğu haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ordumuzun oradan biran önce sağ salim dönmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. İçimizdeki 'savaşa hayır' kisvesi altında terör örgütlerinin safında yer alan ve akıl tutulması içinde olanlara sesleniyoruz. Gelin bu hatanızdan dönün. Ülkemizin sadece sınırlarımızda bulunan terör örgütlerine karşı değil ve yedi düvele karşı yürütmüş olduğu istiklal mücadelesinde milletinizin safında yer alın ve birlik beraberliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyelim." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından vatandaşların temsili olarak hazırladıkları askerlik başvuru dilekçelerini imzalanıp Askerlik Şubesine teslim edildi. (Murat Orhan- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir