• DOLAR 32.515
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.983
  • ...
22`nci EMITT Turizm Fuarına rekor katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25 Ocak Perşembe günü başlayan ve TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Ocak'a kadar sürecek EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 85 ülkeden bin 65 katılımcıyı ağırlıyor.  

Fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb D. Rifai, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Oya Narin, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey Turizm, Seyahat ve Moda Grup Direktörü Hacer Aydın gerçekleştirdi.

Türkiye'den birçok il ve ilçenin katıldığı EMİTT'te pek çok önemli turizm ülkesi de stantlarıyla yer alıyor. EMITT'e bu sene katılan ülkeler arasında ABD, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri Bosna-Hersek, Çin, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Kore, Gürcistan, Hindistan İran, İspanya İtalya, Japonya, KKTC, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova Küba, Letonya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Moğolistan, Nepal, Rusya, Seyşeller, Sırbistan, Tayvan, Tunus, Özbekistan, Ukrayna, Ürdün Vietnam, Yunanistan ve Zanzibar bulunuyor.

EMITT'in açılış töreninde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, EMITT'in dünya üzerindeki en büyük 5 turizm fuarından biri olduğunu belirterek, "Ayrıca Türkiye'nin de en önemli turizm fuarı. Türkiye bu fuar vasıtasıyla özellikle önümüzdeki yıllarda hem dünya turizm pastasındaki payını arttırma noktasında iddiasını da ortaya koyacak hem yeni ürünlerini pazarlama şansı bulacak hem de yeni pazarlara açılma becerisini bu fuar vasıtasıyla gösterecektir. 2017 yılı her türlü olumsuzluğa rağmen sektör açısından iftihar edilecek bir yıl oldu. Her türlü olumsuzluğa rağmen 2017'yi, 32,4 milyon turist ve 26 milyar dolar seviyesinde turizm geliri ile kapattık." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir