• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi: 26. 01. 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"na katılacak.

2- Başbakan Binali Yıldırım, Pera Palas'ta "Beyoğlu Sohbetleri" programına iştirak edecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yerel Yönetimler ve Adalet" konulu toplantı ile Kartal Belediyesi tapu dağıtım törenine katılacak.

4- TSK'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/PKK yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile harekatın yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor. 

5- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Töreni ile Yüreğir Belediyesince düzenlenen "Sosyal Konut Temel Atma Töreni"ne katılacak.

6- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören askerleri ziyaret edecek.

7- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

8- TÜİK, geçen yılın kasım ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini duyuracak.

9- İsviçre'de 48'inci Dünya Ekonomi Forumu (WEF) sürüyor.

10- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

- Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir