• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Suriye`de yetim ailelere çamaşır makinesi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis Temsilciliği, başlatmış olduğu "Annelerimizin Elleri Üşümesin" projesi kapsamında Suriye'de elektriğin sağlandığı bölgelerdeki yetim evlerinde kalan 181 yetim aileye çamaşır makinesi yardımında bulundu.

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Kilis İHH Yetim birimi sorumlusu Ahmet Kenan, İHH olarak, Suriye savaşının başladığı ilk gününden itibaren bölgede gıda, sağlık, eğitim başta olmak üzere birçok alanda yardım çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda "Annelerimizin Elleri Üşümesin" projesiyle başlatılan çalışmada Suriye'deki 181 yetim ailesini çamaşır makinesiyle buluşturduklarını belirten Kenan, "Sert kış ayının özellikle de kadınları ve çocukları olumsuz yönde etkilediği görülmektedir. Böylece yaklaşık bin yetim aile faydalanmış olacak. Dağıtım, elektriğin sağlandığı bölgelerdeki yetim evlerinde gerçekleştirildi. Bu bölgeler, Halep'e bağlı Azez, Cerablus başta olmak üzere İhtimlat, Dabık, Kefre, Mari, Şemmarin, Reyya, Cibrin ve Soran köyleridir."dedi.

Dağıtım yaptıkları yetim evlerin her birinde ayrı bir dramın olduğunu ifade eden Kenan, "Şu an Esad uçakları tarafından vurulan bir evdeyiz. Burada 3 yetim aile kalmaktadır. Bu ailelere çamaşır makinası hediye ettik. İnşallah annelerimizin elleri üşümeyecek. Ayrıca bu üç aileden en kalabalık olanı için yeni bir ev tuttuk. Evin kirası ve diğer giderlerini de karşılayacağız. Yardımlarını bizlere ulaştıran herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Çamaşır makinesi yardımı alan aileler ise yaptıkları çamaşır makinesi yardımından dolayı İHH'ya teşekkür etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir