• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
"Seydişehir'in 2023 Vizyonu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- İlçe Stratejik Gelişme Komisyonu İlçe Kaymakamı Kemal İnan başkanlığında Kaymakamlık V.H.K.İ. Osman Gençoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Orhan İnal, Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Bülbül, Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, Özel İdare Müdürü Mustafa Bayramcı, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Acar ile Seydişehir Belediyesi Koordinatörü İsmail Saylam'ın katılımıyla Hükümet Konağı Toplantı Salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Komisyon, ilçenin mevcut durumu, vizyonu, öncelikli sorunlarının analizi, öne çıkan özellikleri, ilçeyi diğer ilçelerden ayıran belirgin özellikleri, ilçe olarak güçlü (rekabetçi) olmak istenilen konular, sektörler, ilçeyi ilgilendiren ve etkileyebilecek kamu yatırımları konularında çalışma yaptı.

Alüminyum Yan Sanayi, Termal ve Doğa Turizmi, Tarım ve Hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü (rekabetçi) olacağı sektörler olarak belirlendi. Konya-Antalya Demiryolu (Hızlı Tren) Projesi, Konya-Antalya Duble Yolu Projesi ise ilçeyi ilgilendiren ve etkileyebilecek en önemli kamu yatırımları olarak tespit edildi.

Seydişehir'in vizyonu "Bilgi ve teknolojiyi yakalamış, sanayisi gelişmiş, tarımda kaliteli ürün üreten, mevcut değerlerini turizme açmış, altyapısı tamamlanmış, insan gücü nitelikli eğitimle donanmış huzurlu bir kent olmaktır." cümlesi ile ifade edildi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir