• DOLAR 32.499
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2480.307
  • ...
"Batman`ın sağlık alanında çok acil ihtiyaçları var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, kentte var olan sağlık alanındaki sorun ve sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı.

Batman'ın birçok ile oranla çok daha hızlı geliştiğini ve nüfusunun arttığını belirten Güneş, kendi nüfusuna ilave olarak çevre il ve ilçelerden de kente yoğun hasta akışı olduğunu bildirdi.

Güneş, "Batman, mevcut hastane ve barındırdığı klinik ve ünitelerle hasta ihtiyacını karşılamada bazen yetersiz kalmaktadır. Batman'ımızın sağlık alanında çok acil ihtiyaçları vardır. Bu anlamda Batman'ımızın ilk olarak bir tıp fakültesine ihtiyacı vardır. Tıp fakültesinin olmaması, çok sayıda vatandaşımızı olumsuz etkilemekte, hastalıklarından dolayı başka illere sevk edilmektedirler. Bu da hem hastanın iyileşmesini geciktirmekte hem de maddi ve manevi açıdan mağdur olmasına sebep olmaktadır." dedi.

"Yanık ünitesinin olmayışı büyük bir eksikliktir"

Batman'ın çok önemli ve acil ihtiyaçlarından birinin de yanık ünitesi olduğunu vurgulayan Güneş, "Büyüyen, gelişen, aynı zamanda bölgeye hitap eden, bununla beraber çoğalan nüfusuna rağmen Batman'da bir yanık ünitesinin olmayışı büyük bir talihsizlik ve eksikliktir. Bu üniteye ihtiyaç duyan hastalar da Adana ve daha uzak illere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durum, hasta ve hasta yakınlarına ciddi anlamda sıkıntı ve mağduriyetler yaşatmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Batman sahipsiz bir kent midir?"

Hastaların daha fazla mağdur olmaması için inşaatı devam eden Kadın Doğum Hastanesinin bir an evvel bitirilip, hizmete girmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ayrıca, 500 yataklı hastane için kaç yıldan beridir arsa tahsisi yapılacak deniliyor ama şu ana kadar kamuoyuna yansıyan herhangi somut bir adım atılmamıştır. Acaba Batman sahipsiz bir kent midir? Batman Bölge Devlet Hastanesinde radyoloji uzmanı sayısı yetersiz olduğundan hastaların ultrason çekimleri için 20 ile 25 gün arası randevu veriliyor. Bu durum hastaları çok mağdur ediyor. Radyoloji uzmanı sayısının artırılması zorunlu hale gelmiştir. Bu konuda ivedilikle adım atılması gerekmektedir. Batman'da yapılacak bir çalıştay için ilimize gelecek olan TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman'ın Batman'ın bu sorunlarına el atmasını ve gerekli adımların atılması için işin takipçisi olmasını istiyoruz." (M. Fatih Akgül - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir