• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Konya, Karaman, Sivas, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Hakkari çevreleri ve Van'ın güneyinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı!

Yağışların Hakkari çevreleri ve Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Zirai don uyarısı!

Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif zirai don riski olduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 13°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3°C

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0°C

İstanbul: Çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri hafif kar yağışlı 6°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı 5°C

Zonguldak: Çok bulutlu 5°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir