• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Kutlu Doğum İçin İlahi Öğrendiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Farklı ülkelerin çocuklarından oluşan koro, nisan ayında kutlanacak Kutlu Doğum Haftası’nda hem Kayseri’de hem de Ankara’da konser verecek. Koro, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılacağı hafta etkinliğinde de ilahiler seslendirecek.

Kamerun, Bosna Hersek, Çad, Somali, Endonezya, Tayland, Kazakistan, Makedonya, Malezya, Güney Afrika, Afganistan, Nijerya, Azerbaycan, Burkino Faso, Bangladeş, Gana ve Tanzanya gibi ülkelerden gelen 25 öğrencinin oluşturduğu Tasavvuf Musikisi Korosu iki aylık bir eğitim sonrasında oluştu.

Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Ahmet Onan, koronun oluşumu hakkında şu bilgileri verdi: "Koroyu öncelikle okulumuzda oluşturmuştuk. Sonrasında gençlerin kendilerini daha çok geliştirmeleri amacıyla konservatuvara başvurduk. Belediyenin olumlu yanıtı ve desteği ile konservatuvardaki öğretmenlerin emekleriyle çocuklar kendilerini geliştirdi. Eğitimde önemli bir mesafe kat ettik, çocuklarımız Kayseri ve Ankara’da konserler verecek."

Kayseri`de 3 yıldır eğitim gören Çadlı İbrahim Cemal, ilk defa okulda ilahiler öğrenmeye başladığını ve zorlandıklarını söyledi. Konservatuvar eğitimiyle tasavvuf musikisini sevmeye başladığını anlatan Cemal, kendi ülkelerinde benzer bir ilahi kültürün olmadığını söyledi.

Cemal, “İlahiler çok hoşuma gitti. Artık her ortamda mırıldanıyorum” dedi.

Afrika Cumhuriyeti’nden gelen Muhammed Ahmed, Kayseri’de iki yıldır eğitim görüyor. İlahileri öğrenirken zorlandıklarını dile getiren Ahmed, artık büyük heyecanla söylediğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Müdürü Burhan Surluer de 2 aydır eğitim alan öğrencilerin çok gayretli olduklarını ve eğitimde ciddi mesafe aldıklarını belirtti. Surluer, 18 farklı ülke gencinin oluşturduğu Tasavvuf Musikisi Korosu’nun kısa zamanda başarılı olmalarının da kendilerini şaşırttığını ifade etti. Konservatuvar eğitmenlerinden Yusuf Balak öğrencilerin 2 aylık sürede 13 ilahi okumayı başarmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir