• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Almanya Türkiye`deki tankların modernizasyonunu askıya aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK'nın bünyesinde yer alan Alman yapımı Leopard tanklarının modernizasyonuyla ilgili kararın dondurulduğuna dair haberler, Alman hükümet sözcüsü tarafından doğrulandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de, mevcut hükümetin Türkiye'ye satılan tankların modernizasyonu konusunda kararı yeni hükümet kurulana kadar beklemeye aldığını belirtti.

Almanya'nın Leopard tanklarının modernizasyonuyla ilgili kararı askıya almasıyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok. Türkiye müttefiki olan Almanya'dan destek ve dayanışma bekliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Leopard tanklarının modernizasyonu için ilk kez geçen yıl mart ayında talepte bulunduğu, Alman hükümetinin de, TSK'ya ait Leopar tanklarının modernizasyonu için onay vereceği iddia edilmişti.

Türkiye'nin Afrin operasyonunda Alman tanklarını kullandığına yönelik haberler, Almanya'da tartışma başlatmış, hükümete Türkiye'ye silah satışını durdurması yönünde çağrılar yapılmıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir