• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Yardıma muhtaç binlerce aile tespit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Batman'da yapılan çalışmalarda yardıma muhtaç 2 bin 600 Suriye, Afgan ve Iraklı aile ile 219 Batmanlı aile tespit edildiği bildirildi.

Batman'da UNICEF işbirliğinde kışlık nakit yardım projesi kapsamında bir aylık saha çalışmasının gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, "Saha çalışmamıza 8 uzman ve 16 gönüllümüz ile beraber toplamında 24 kişi ile hizmet verilmiştir. Faaliyet kapsamında Batman'daki mahallelerde yardıma muhtaç olan yabancı uyruklu Suriye, Afgan, Iraklı misafirlerimizin tespiti ile alakalı saha taraması yapılmıştır. Faaliyet kapsamında saha çalışmaları dün itibari ile son bulmuştur. Çalışmalarda yardıma muhtaç olan geçici koruma ve uluslararası koruma altında bulunan Suriye, Afgan ve Iraklı 2 bin 600 aileye ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızdan 219 aile tespit edilmiştir." denildi.

Tespit edilen ailelere yardımların yapıldığı aktarılan açıklamada, "Kızılay Şube Başkanlığımızca, yardıma muhtaç olduğu tespit edilen ailelere, gıda kolisi, konserve et, bebek setleri, battaniye yardımı, hijyen ve mutfak kitleri gibi yardımlar yapılmıştır. Yapılan faaliyetimiz sonucunda UNICEF'in fonladığı projede yardım alması uygun görülen ailelere mart ayının ilk haftası ile aile başına 600- bin TL arasında tek seferlik nakdi kışlık yardımı yapılacaktır." ifadelerine yer verildi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir