• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...
Kara Harp Okulu darbe girişimi davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Tutuklu sanık subay adayı İsmail Tunç, Kara Harp Okulunda bulunduğu sırada alarm verilmesi üzerine içtima alanına çıktığını söyledi.

Okula yönelik terör saldırısı olabileceği gerekçesiyle kursiyerlerin güvenilir bölgeye sevk edileceği bilgisi aldıklarını belirten Tunç, daha sonra helikopterle Genelkurmay Başkanlığı karargahına götürüldüklerini kaydetti.

FETÖ üyesi olmadığını, darbe girişiminde yer almadığını iddia eden Tunç, beraat talebinde bulundu.

"Darbeciler bizi engelledi"

Tutuklu sanık İlyas Kurt da Genelkurmay Başkanlığı karargahına hangi amaçla götürüldüklerini bilmediğini ileri sürerek, buna ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini ifade etti. 

Darbe girişiminde yer almadığını, kanunsuz bir emri yerine getirmediğini ve mağdur olduğunu öne süren Kurt, beraatini istedi.

Benzer savunma yapan tutuklu sanıklar İsmail Yalın, Korkmaz Kazan, Kudret Türkaslan İsmail Çetiner İsa Tüfenk ve İsmail Erkan da beraat talebinde bulundu.
Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir