• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
ABD`nin önerisine Bakandan yanıt!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile ciddi bir konuyu görüşmemiz için güven tesisi lazım. Güven tesis edilmesi için ABD'den somut adım bekliyoruz." dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye sınırında '30 kilometre derinlikli güvenli bölge' önerisiyle ilgili konuştu.

Çavuşoğlu, "Güvenli bölge konusunu daha önce cumhurbaşkanımız gündeme getirmişti. Ama bundan ne anlıyoruz? Farklı yorumlar hedefler beklentiler olabilir. Bizim beklentimiz farklı onların beklentisi farklı olabilir. Bizim ABD ile güvenli bölge ya da başka bir konuyu görüşebilmemiz için önce güvenliği yeniden tesis etmemiz lazım. ABD'nin YPG'ye verdiği silah, Münbiç'te verdiği sözleri tutmaması. Sayın Trump'ın YPG'ye silah vermeyeceğiz hatta dün akşamki görüşmede artık vermiyoruz demesi. FETÖ'nun Amerika'da olması, bu nedenle önce güvenin yeniden tesis edilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya da değinen Çavuşoğlu, "Sanırım o açıklama görüşme yapılmadan önce hazırlanmış. O nedenle tam gerçekleri yansıtmayan bir açıklama oldu. Onların farklı mazeretleri olabilir. Gerçeği yansıtmıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir