• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kasap olarak hacca gitmek için hünerlerini sergilediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis-Diyarbakır Karayolu'nun 5'inci kilometresinde bulunan Hayvan Kesim Mezbahanesi Et İşleme Muhafaza ve Depolama Tesisi'nde düzenlenen elemelerde hacı adayları, işçi ve kasap statüsünde mukaddes topraklara gitmek için hünerlerini sergilediler.

Eleme öncesi bilgilendirmede bulunan uzman kasap Halil İbrahim Kasapoğlu, iyi kasap seçmek zorunda olduklarını belirterek, kimsenin elemelerden dolayı kırılıp darılmaması gerektiğini söyledi.

Kasap olarak hacca götürecekleri adaylardan hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadıklarını dile getiren Kasapoğlu, şunları söyledi: "Kasap olarak elemelere katılıp şansını denemek isteyenlere saygı duyuyoruz. Kasabın özünü seçmek zorundayız. Oraya gidecek arkadaşlarımız hac vazifesini yaptıktan sonra günde 8 saat hayvan kesim mezbahanelerinde vazifelerini yapacaklar. Kazanan kasaplar, pasaportlarını 15 Mart tarihine kadar şirkete teslim etmelerini rica ediyoruz. 15 Mart'tan sonra kasap olarak pasaport teslim almayacağız. En büyük yaş 1961 doğumlu olacak." dedi.

Daha öncede kasap olarak hacca gittiğini belirten adaylardan Rıdvan Yaman,  kasap olarak da hac farizasının güzel bir şekilde yerine getirilebileceğini ifade etti.

Diğer bir aday Erkan Daşdelen ise daha önce 11 kez kasap olarak hacca gittiğini, nasip olması halinde bu yıl da gideceğini, güzel duygular içerisinde olduğunu belirterek, haccın herkese nasip olması temennisinde bulundu.

İlk kez hacca gidecek olmanın mutluluğunu yaşayacağını dile getiren adaylardan Yunus Özdağ, "Geçen yıl kasap olarak gitmek için başvuruda bulundum. Elemelerde de başarıyla geçtim. Fakat bazı nedenlerden dolayı gidemedim. Yeniden başvuru yaptım. Bugün elemelerimiz yapıldı. Elemeler güzel geçti. Allah nasip ederse bu yıl gideceğim." diye konuştu.

Diğer bir aday Sedat Üzel de mukaddes topraklara ikinci kez gidecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir