• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Öğrenciler sömestr tatilinde kütüphaneye akın ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017-2018 eğitim öğretim yılı sömestr tatiline giren Kızıltepeli öğrenciler, tatillerini kitap okuyup ders çalışarak geçiriyor.

Kızıltepe ilçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aydın Mavidemir, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sömestr tatiline girilmesiyle beraber öğrencilerin kütüphaneye akın ettiğini ve zamanlarını kitap okuyup ders çalışarak değerlendirdiklerini söyledi.

"Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle kütüphanemizde bir izdiham yaşanmakta"

Kütüphanelerinde 2 okuma salonu, bir internet salonu ve kitap ödünç verme birimleri olduğunu belirten Mavidemir, "Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber kütüphanemizde bir izdiham yaşanmaktadır. Öğrencilerin kütüphaneyi tercih etmeleri bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Kütüphanemizde yaklaşık 30 bin kitap bulunmakta. Bunun yanı sıra 10 binin üzerinde üyemiz mevcut. Kütüphanemiz den ilköğretim, lise ve daha yüksek seviyedeki öğrencilerimiz istifade edebilmektedir. Bunların da çoğu YGS'ye hazırlananlar ve aynı zaman da mezun olmuş öğretmenler, değişik meslek gurubundaki arkadaşlarımızdır. KPSS için hazırlıklarını sürdürmekte ve ayrıca uzmanlık için doktor kardeşlerimizde kütüphanemizden istifade etmektedirler."

"Kütüphanemizde ayda 12 bin ile 15 bin arasında kitap okunmaktadır"

Yarıyıl tatiline girilmesiyle beraber okuyucu kitlesinde büyük artış yaşandığına dikkat çeken, Mavidemir, "Sömestr tatiliyle çocuklarımız kütüphanemizi daha fazla tercih edip kullanmakta ve okuyucu kitlemizde büyük bir artış yaşanmaktadır. Kütüphanemizde aylık, yaklaşık olarak 3 bin 500, 4 bin üzerinde çocuklarımıza ödünç kitap verilmektedir. Totalde okuyucu sayısı dikkate alındığında kütüphanemizde 12 bin ile 15 bin arasında kitap okunmaktadır." dedi.

"Kitap okumaktan daha faydalı bir şey olmadığını düşünüyorum"

Yarıyıl tatilini kütüphanede kitap okuyarak değerlendirdiğini söyleyen Yusuf Zamur, üniversite öğrencisi olduğunu ve yarıyıl tatili nedeniyle memleketi Kızıltepe'ye geldiğini sözlerine ekledi.

Zamur, "Kitap okumaktan daha faydalı bir şey olmadığını düşündüğüm için gelip burada kitap okuyorum. Geldiğimden buyana 2 kitap okudum şimdi de 3'üncü kitabı okumak için kitap seçiyorum. Kitap okumak çok faydalıdır herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"Tatilimi verimli bir şekilde geçirmeye çalışıyorum"

Kitap okuyarak boş vaktini değerlendirdiğini söyleyen İpekyolu Anadolu kız lisesi öğrencisi Sümeyye Beken ise "Burada hem kitap okuyorum hem de derslerime çalışıyorum bu şekilde tatilimi verimli bir şekilde geçirmeye çalışıyorum." dedi.

"Gayet güzel bir ortam var"

Üniversite mezunu olduğunu söyleyen Rıdvan Korhan da sınava girmek için kütüphaneye gelerek KPSS'ye çalıştığını söyledi.

Lise son sınıf öğrencisi Zeynep Teşmen ise şöyle konuştu: "Malum sömestr tatilidir. Tatilimi YGS' ye çalışarak geçiriyorum. Dershaneye gitmediğim için buraya çalışmaya geldim. Gayet güzel bir ortam var burada."  

"Sömestr tatilinde üniversiteye hazırlanıyorum"

Kütüphanede güzel bir çalışma ortamının olduğunu dile getiren Zeynep Kartal, lise son sınıf öğrencisi olduğunu, üniversiteye hazırlandığını ve sömestr tatilini çalışarak geçirdiğini söyledi.

"2'nci döneme hazırlıklı girmek için çalışıyorum"

Kütüphanedeki kalabalığı gördükçe çalışma azminin arttığını ve tatilini kütüphanede daha verimlik geçirdiğini söyleyen Zehra Coşkun şöyle devam etti: "Buradaki çalışma ortamını beğendiğim için geldim. Herkese tavsiye ediyorum. 2'inci döneme hazırlıklı girmek için çalışıyorum. Hedefimde avukat olmak var." (Mehmet Aslan-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir