• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Bitlis`te Eğitime Ara
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bitlis Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 212 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kapanan yolların ulaşıma açılması için, İl Özel İdaresi ekiplerince karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü, acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi. Bitlis merkez ile Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan`da ise toplam 212 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Ayrıca, kar yağışı ve tipi nedeniyle, Ahlat, Tatvan ilçe merkezi ile köy okullarında, Adilcevaz`da ise sadece köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz de kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için köy okullarında eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise Tatvan ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildiğini söyledi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 1 metre 57 santimetreyi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 2 metreye ulaştığını kaydetti.

Sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir