• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası`nın 40. Kuruluş yıldönümünü Hilton Garden Inn Ankara Gimat Otel`de 40. Kutlandı. Törene 28 ülkeden 69 sendikacı konuk katıldı.

Programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve çeşitli parti ve belediye yetkilileri katıldı.

1979`DA TOPRAĞA ATILAN TOHUM, DONMADI-ÇÜRÜMEDİ.

HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuşmasında, “Sendikal tarihte, 40 yıllık alın teri, hak ve emek mücadelesinde oldukça anlamlı 40. sayfamızı açıyoruz. Bu sayfada, medeniyet emekçilerinin 40 yıllık inançlı, onurlu, iradeli, kararlı ve bir o kadar da koca yürekli mücadelesi var. 40 yıl önce, Adıyaman`ın soğuk kış gününde, yani 24 Ocak 1979`da toprağa atılan tohum, dönemin her canlıya buz tutturan soğuğuna rağmen donmadı, çürümedi.  Çatladı, gövdeye durdu, alın teri ve emekle sulandı, ulu bir çınar oldu.  40 yıl sonra yani bugün; Basiret, dirayet ve ferasetli ellerde Türkiye`nin en büyük sendikası oldu” dedi.

“KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, HİZMET-İŞ`in Türkiye`nin sendikal hayatındaki gelişimine vurgu yaparak, “15 Temmuz hain darbe girişimindeki sivil direnişin sembolü olan bu milletin, yanı başına çöreklenen terör yuvalarına karşı her birimiz ‘Zeytin Dalı Harekâtı`nın başarı ile neticelenmesi noktasında herkes elinden geleni yapıyor. Nerede bir kargaşa ve anarşi varsa orada sendikal haklar olmaz, üretim olmaz. Biz 2023 hedeflerini yakalamak noktasında çok önemli teşvikler veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan`ın talimatıyla hükümetimiz taşeron sorununu çözdü. Kuruluş yıldönümünüzün konfederasyonumuza, sendikamıza ve Türkiye`ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN: HAK-İŞ BİZİM AĞABEYİMİZDİR

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ ile Memur-Sen`in ortak bir tarihe sahip olduğunu vurgulayarak, “HİZMET-İŞ Sendikasının 40. yılı Memur-Sen için de çok değerli bir anlam derinliği ifade ediyor. Akif İnan`ın sendikacılık yönünü ele aldığımız da onun hayatına ilişkin kurulmuş cümlelerin tamamında bir HAK-İŞ paragrafı geçer. HİZMET-İŞ Sendikası Kurucusu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi aynı zamanda Akif İnan`ın öğrencisidir. Salim Uslu`dan, Necati Çelik`ten, Hüseyin Tanrıverdi`den bahsetmeden Memur-Sen ailesinden bahsetmek mümkün değildir. Bizim kuruluşumuzda HİZMET-İŞ`in son derece kuvvetli bir omzu var. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ bizim rakibimiz değil; refikimiz, ağabeyimiz ve arkadaşımızdır. Toplumsal duyarlılık içeren bütün eylemlerde biz Memur-Sen ve HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak yan yana omuz omuza durduk. Nice 40 yıllara” şeklinde konuştu.