• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Marin köyü ÖSO kontrolünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Azez bölgesinde bulunan Burseya Dağı'ndaki Marin köyünün kontrolünü ele geçiren ÖSO unsurları, sıkı bir şekilde denetim yapıyor. PKK/PYD kontrolünde olan ve yaklaşık 4 gün boyunca süren çatışmanın ardından ÖSO unsurlarının kontrolündeki Marin köyünde hayat normale dönüyor.

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Burseya Dağı'ndaki Marin köyünün kontrolü ÖSO unsurlarının eline geçti. PKK'den temizlenen Marin Köyü'ne valiliğin organizesiyle götürülen gazeteciler köyü ilk defa görüntüledi.

Güvenlik önlemleri eşliğinde Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen bir grup gazeteci, PKK'den arındırılan Burseya Dağı'nın kuzeyinde bulunan Marin Köyüne götürüldü. ÖSO unsurlarının bölgede denetim yaptığı görüldü.

Köy giriş ve çıkışında ÖSO unsurları tarafından kontrol noktaları oluşturulurken, araçların da arandığı ve kimlik kontrolünün yapıldığı görüldü. Basın mensuplarının sık sık keskin nişancıların ateşine karşı dikkatli olmaları gerektiği yönünde uyarılar yapılırken, bölgenin güneyinde de zaman zaman çatışma ve top sesleri de duyuldu.

Öte yandan, Afrin operasyonunda TSK'ya yaklaşık 25 bin Suriyeli muhalifin destek verdiği ve ÖSO unsurlarından oluşan muhalifler 'dost ateşi'ne karşı kollarına sarı bantlar taktığı belirtiliyor.

Ayrıca, Suriye'nin Afrin kırsalında çatışmalarda 3 TSK askeri ile 2 ÖSO askeri çatışmalarda yaralandı. Yaralanan askerler, Gülbaba köy'nden ambulansla getirilerek Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit-Bahattin Coşkunkan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir