• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Türkiye Hamas liderine suikast şüphelisini Lübnan`a teslim etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan resmi haber ajansının haberine göre, Sayda kentinde 14 Ocak'ta Hamdan'a yönelik bombalı saldırıya karıştığı öne sürülen Beytiyye, Türk yetkililer tarafından bugün (23 Ocak Salı) Beyrut`taki Refik El-Hariri Havaalanı`nda Lübnanlı güvenlik güçlerine teslim edildi.

Patlamanın ardından kısa bir süre sonra şüphelilerin kimliklerinin tespit edildiği ve birinin Türkiye'ye kaçtığı, Lübnan Başbakanı Saad El-Hariri'nin Türkiye ile kurduğu temas sonrası, Türkiye'ye kaçan şahsın 21 Ocak'ta yakalandığı belirtilmişti.

Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde 14 Ocak'ta meydana gelen patlamada Hamas liderlerinden Muhammed Hamdan yaralandı. Lübnan güvenlik güçleri suikast girişiminin ardında İsrail istihbaratının olduğunu söyledi.

Bu arada Hamdan`ın suikast girişiminden o gün her zamankinden farklı davranması sonucu mucize eseri kurtulduğu bildirildi.

Hamdan`ın olay günü aracına binip koltuğa oturduktan sonra kontağı çalıştırmak yerine kolunu camdan uzatarak aracını çalıştırdığı ve daha sonra hemen aracın bagajına doğru yöneldiği, bu nedenle ayaklarından yaralandığı kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir