• DOLAR 32.522
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2425.22
  • ...
Rutubetli evde yaşayan çaresiz aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in merkez 8 Ağustos Mahallesi'nde ikamet eden 7 nüfuslu Işık ailesi, ağır kış şartları altında rutubetli evde yaşam mücadelesi veriyor.

Hizan Sokak'ta oturan ailenin evinin camlarının kırık, sıvalarının dökük olması görenlerin yüreğini sızlatırken, evin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Seslerini yetkililere ve hayırseverlere duyurmaya çalışan Işık ailesi, evin ağır kış şartlarına karşı dayanıksız olduğunu anlatarak, yardım talebinde bulundu.

Çaresiz bir şekilde yetkililere ve hayırseverlere seslenen evin reisi Nizamettin Işık, "Evimizin durumunu görüyorsunuz. Her tarafı dökülüyor. Camlarımız kırık. Yıllardır yardım talebinde bulunmak için çalmadığımız kapı kalmadı. Çocuklarımın hepsi ufak, zor durumdayım. Başka imkânım yoktur. Doğru dürüst tuvalet, banyo ve mutfağımız yoktur. Evimiz tamamen rutubetlidir. Bunları yapmaya imkânım yoktur. Ne yapacağımı bilmiyorum." dedi.

Kendilerine yardım yapılması amacıyla birçok defa yetkililere başvuruda bulunduğunu dile getiren Işık, bütün çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti.

"Bakan gelince derdimi anlattım ama kimse bize sahip çıkmıyor"

AFAD'ın, evlerinin, içinde oturulamayacak durumda olduğuna dair kendilerine rapor verdiğini bildiren Işık, şunları söyledi:

"AFAD yüzde 70 rapor verdi. Bu evde kalınamayacak bir durum olduğunu söylediler. 'Evin yapılması için 15 bin TL'lik yardımda bulunacağız.' dediler. O parayı da evi yapıp faturaları götürdükten sonra veriyorlar. Şimdi 15 bin TL ile ben bu evin neyini yapayım? Zaten yapıp faturalandıracak param yoktur. Yapacak param olsaydı ne diye yardım isterdim? Ben bu durumu kendilerine izah edince bana, 'Bak, çok telefonlar geliyor, bunu iptal ederiz.' diyorlar. Bakan buraya gelince gidip derdimi anlattım ama kimse sahip çıkmıyor."

"Çocuklar sürekli hasta oluyorlar"

Evin rutubetli olması nedeniyle küçük çocuklarının sürekli olarak hastalandığını belirten Işık, "Evimin rutubetli durumu göz önündedir. Çocuklar sürekli hasta oluyorlar. Anneleri de üzüntüden dolayı hastalandı. Valilikten, hayırseverlerden ve Müslümanlardan yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Küçük kardeşleriyle birlikte rutubetli evde kaldıkları için sürekli hasta olduklarını ve hastalanınca da ders çalışamadıklarını anlatan Muhammed Işık ise "Evimiz rutubetlidir. Okula gidiyorum. Boğazım şişince annem bize sıcak su veriyor, hastaneye götürüyor. Ben büyüyene kadar bu evimiz daha kötü olacak. O zamana kadar ben ne yapayım? Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Lütfen bize yardım edin." şeklinde konuştu. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir