• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Mısır`da ``tek parti dönemi`` seçimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cunta lideri Sisi Mısır Cumhurbaşkanlığına resmen aday.

Sisi`nin seçim kampanyası Danışmanı Muhammed Beha Ebu Şakka, halktan toplanan imzaları bugün MSK`ya teslim ederek resmen adaylık müracaatında bulundu.

İhvan liderlerini zindanlara tıkayan ve sözde seçimlerle bir dönem Cumhurbaşkanlık koltuğunu işgal eden Sisi ikinci bir dönem için de aday oldu. Mısır`da Cumhurbaşkanlığına aday olan pek çok kişiyi tasfiye eden Sisi İhvan`ın da seçimlere katılmasını engellemişti.

Cumhurbaşkanlığına aday olan isimler ve yaşananlar

Birleşik Arap Emirlikleri`nden (BAE) kasım ayı sonunda Mısır`a dönen devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminin eski Başbakanı Ahmed Şefik, ülkesine gelmeden önce aday olma niyetini açıklamış ancak Mısır`a gedikten sonra geri adım atmıştı.

Aday olacağını geçen cuma günü internet üzerinden yayımladığı görüntülü mesajla duyuran eski Genelkurmay Başkanı Sami Anan hakkında dün soruşturma başlatılacağı açıklanmış, akşam saatlerinde ise Anan`ın gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Asker kökenli adayların sahneden çekilmesinin ardından muhtemel adaylardan geriye sadece liberal muhalif lider Avukat Halid Ali`nin kaldığı, onun da her an çekilebileceği konuşuluyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir