• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Arakan`da Müslümanların evleri yakılmaya devam ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arakan'da Müslümanlara yönelik şiddet olayları sona ermedi. Kaynaklar, bölgedeki şiddet olaylarının başladığı yer olan ve Müslümanların yoğunlukla yaşadığı Maungdaw'daki bazı köylerde evlerin ateşe verilmesine devam edildiğini bildirdi.

MÜSLÜMANLARIN ARAKAN'A DÖNÜŞÜ BELİRSİZ

Bangladeş yönetimi, Arakanlı Müslümanların topraklarına dönüşü için sık sık çağrılarda bulunuyordu. Bu kapsamda, Myanmar ve Bangladeş hükümetleri arasında 23 Kasım'da bir anlaşma imzalanmıştı.

Anlaşmaya göre, Myanmar'a dönmek isteyenler, Bangladeş'e geçmeden önce Myanmar'da yaşadıklarına dair belge sunmak zorunda olsalar da 1982'de vatandaşlık hakları ellerinden alınan Arakanlı Müslümanların Myanmar'da kayıtlarının bulunmaması ciddi sorun yaratıyor. Anlaşmada, Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanlara bu ülkede verilen belgelerin de Myanmar hükümetinin "onay" sürecinden geçmesi gerektiği belirtiliyor.

Myanmar'ın başkenti Nepido'da geçen hafta düzenlenen toplantının ardından açıklama yapan Myanmar Sosyal Refah, Yardım ve İskan Bakanı Win Myat Aye, Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanların Myanmar'a geri dönüş sürecinin gelecek hafta başlatılmasının planlandığını dile getirmişti. Ancak, daha sonra sürecin ertelendiği duyurulmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir