• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Eski savcıya 9 yıl hapis cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan eski savcı Başkan ile avukatı katıldı.

Sanık Başkan, 9 yıllık meslek hayatı boyunca 3 defa teftiş geçirdiğini, hiçbirinde suç unsuruna rastlanmadığını belirterek, suçsuz olduğunu savundu.

ByLock kullandığı suçlamasını da kabul etmeyen sanık, "Herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yoktur, suçsuzum. Uzun süredir tutuklu kaldım. Tahliyemi talep ederim." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Yüksel, sanığın örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığına ilişkin tespitler, otomobilinde Fetullah Gülen ile firari sanık Ekrem Dumanlı'ya ait kitapların ele geçirilmesi, FETÖ'nün hakim savcılar sınavı için oluşturduğu "çalışma evleri"nde kaldığı yönündeki tanık beyanları da dikkate alınarak üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, eldeki bilgi, belge ve tanık beyanlarının yanı sıra herhangi bir pişmanlık göstermemesi ve suçtaki kastını dikkate alarak sanık Başkan'ı 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir