• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Şanlıurfa'da Yetim Dayanışma Günleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- insani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri münasebetiyle Eyyübiye Çamlık Düğün Salonunda yetimler içi bugün saat 13.30'da yemekli bir program düzenledi. Program Ramazan İçen Hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Çocukların okuduğu ilahilerden sonra açılış konuşması yapan İHH Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atila şunları kaydetti. Atila, "İHH'nın dünyanın çeşitli ülkelerinde de yetimler ilgili çalışması var. Beş kıta ve 36 ülkede yetim çalışmaları yapmaktadır. Yaklaşık 24 bin küsür yetim için çalışıyor. Bu çalışmalarıyla elhamdülillah göz doldurmaktadır. Şanlıurfa ve İlçelerine 123 yetim çocuğumuza yardım etmektedir. Aylık 90 TL olarak hesaplarına yatmaktadır. Elbette bu paranın bunların ihtiyacına yeterince cevap veremediğini biliyor. Bununla şunu belirtmek istiyoruz. Bu yardımlar hayırsever ağabeylerimizin yardımıyla olmaktadır. Ayrıca hayırseverlerin desteklerinden dolayı buradan teşekkür ediyoruz. Bu yetim çocuklarımıza bu kutsal emanetlerimize Allah rızası için sahip çıkalım, çünkü yetimler bizlere Allah'ın emanetidir"

 

Program daha sonra İHH Gönüllüsü Hacı Özdemir'in Resulullah (s.a.v.) yetim olarak yaşadığı hayatını anlatmasıyla devam etti. Ardından yetimlere verilen yemeğin ardından program sona erdi.

 

İlk defa böyle bir programa katılan yetimlerin sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir