• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Ödenek çıkınca kamulaştırma yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 54 tapu sahibine ait arazilerin kamulaştırma işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Sözleşme imzalayan hak sahiplerine ilişkin hazırlanan dosyaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildiği belirtilen açıklamada, "Bakanlıkta gerekli işlemler tamamlanıp, ödenek ayrılmasına müteakip hızlı bir şekilde kamulaştırma işlemleri yapılacak ve hak sahiplerine ödemeleri yapılacaktır." denildi.

Kira yardımları devam edecek

Proje kapsamında tapu devri işlemleri tamamlanarak, dosyaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilen hak sahiplerine kira ödemelerinin yapılacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlıkça dosya işlemleri tamamlanan 387 hak sahibine ilk üç aylık kira ödemeleri yapıldı. Bakanlık ödenek çıkardıkça hak sahiplerine kira yardımları yapılmaya devam edilecek."

"İlkbaharda temel atılacak"

İhale süreci devam eden kentsel dönüşüm alanında ilkbaharda temel atılacağı belirtilen açıklamada, "Proje kapsamında ihale süreci devam etmektedir. Süreç tamamlandıktan sonra yapım aşamasına geçilecektir. Aşamalarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması halinde ilkbaharla birlikte alanda temel atılacak ve yapım süreci başlayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

"Yeni bir yaşam alanı inşa edilecek"

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yeni bir yaşam alanı inşa edileceği belirtilen açıklamada, "Mevcut halinde sosyo-kültürel alanları yok denecek kadar az olan Kültür Mahallemizde yeni bir yaşam alanı inşa ediyoruz. Projemizde başlıca bin 108 konut, 120 rezidans, 18 kapalı otopark, 7 açık otopark, sosyal ve ticari alanlar, kültür merkezi, 500 kişilik cami, 800 kişi­lik ilkokul, meydan, sergi ve fuar alanları, sportif alanlar ile yeşil alanlar yer alacak. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek." denildi. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir