• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığından esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beraberindeki heyet ile beraber Siirt Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behcet Sevgili, ziyarette esnafın sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Ziyaret esnasında esnafın dile getirdiği sorun ve sıkıntıları en yakın zamanda gerekli mercilere aktaracağını belirten Sevgili, özellikle sanayi esnafını ilgilendiren bazı özel sorunların olduğunu ve yetkililerin bu sorun ve sıkıntıları giderme konusunda daha duyarlı davranmaları gerektiğinin altını çizdi.

Sevgili, " HÜDA PAR Siirt İl teşkilatı olarak her hafta esnaflarımızı ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Bu hafta ki ziyaretimizi de sanayi esnafımıza yaptık. İnşallah, yaptığımız ziyaretler sonrası esnafımızın tespit ettiğimiz sıkıntılarını yetkili mercilere iletmeye çalışacağız." dedi.

Sanayi esnafının dile getirdiği sıkıntılarından bir tanesinin de sanayi girişine kurulan minibüs durağı olduğunu söyleyen Sevgili, durağın, sanayinin kapısına yakın olması nedeni ile sürekli kazaların yaşandığını söyledi.

Sevgili, "Sanayi içerisinde bulunan elektrik direkleri ulu orta yerlerde bulunuyor. Bu sebepten ötürü araçlarını sanayiye getiren araç sahipleri araçlarını park ederken yâda tamir atölyesine çekerken genelde ortada bulunan elektrik direklerine çarptıklarını ve zarar gördüklerini söylüyorlar. Bu sebepten ötürü elektrik direklerinin yer altına alınması hususunda esnafımızın talepleri var. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorlar." İfadelerini kullandı.

"Esnaf, resmi araçların tamir için çevre illere gönderilmesinden rahatsız"

Sanayi esnaflarının resmi kurumlara ait araçların bakım ve tamir için çevre illere gönderilmesinden rahatsız olduğunu belirten Sevgili, " Resmi kurumlara ait araçları bakım ve tamir için Siirt'teki sanayiye değil de şehir dışında başka illerin sanayi bölgelerine götürüyorlar.  Bu durum Siirt'te bulunan sanayi esnafını maddi açıdan mağdur ediyor. Resmi kurumlar kendi araçlarını memleketlerinde bulunan esnafın yanında tamir etmeleri durumunda maliyetin daha az olacağı ve sanayi esnafına katkı sağlayacağı göz ardı edilmemelidir." dedi.

Siirt çıkmaz sokak olmaktan kurtarılmalı

Siirt'in çıkmaz sok olmaktan kurtarılması gerektiğinin altını çizen Sevgili, bu durumun sanayi esnafını da sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Sevgili, "Sanayi esnafına parça getiren malzemeciler bile Siirt'te gelmiyor ve bu sebepten ötürü esnaf malzeme almak için şehir dışına çıkmak zorunda kalıyor. İlimiz adeta bir çıkmaz sokak haline gelmiş. Kent bu durumdan kurtarılmalı." şeklinde konuştu

Sanayide bulunan çöp konteynırlarının ulu orta yerlerde bulunmasının sıkıntılı bir durum olduğunu belirten Sevgili, esnafın, toplanmayan çöplerin bazı zamanlar yakılmasından da rahatsız olduğunu söyledi.

Sanayi esnafının acil sağlık ocağı ihtiyacı var

Sanayi esnafının önemli sorunlarından bir diğerinin ise sanayi sitesinde bir sağlık ocağının olmayışı olduğunu belirten Sevgili, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Normal şartlarda sanayide sağlık ocağının bulunması gereklidir. Zira sanayide çalışan işçilerin her an kaza yapma riski bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda acil bir şekilde kazalara müdahale edebilecek bir sağlık ekibinin bulunması gerekir. İsteğimiz ve dileğimiz, herhangi bir kaza meydana gelmeden, olaylara müdahale edebilecek sağlık ekiplerinin sanayi esnafımız için sağlanmasıdır. (İLKHA)











































Bu haberler de ilginizi çekebilir