• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye geneli hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Ankara, Konya, Denizli, Afyon çevreleri, Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya,Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 9 derece) olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trakya ile gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Denizli ve Afyon çevrelerinin hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile ilk saatlerde Isparta çevreleri ile Antalyanın doğu ilçelerinin (Alanya ve Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur, Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, zamanla Orta Karadeniz kıyıları ile iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 13°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 8°C

Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı 3°C

İstanbul: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı 4°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 7°C

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 17°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yağışlı 6°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir