• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ ÖZEL

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Kütahya`nın İnköy ilçesinde yapımı yüzde 95 seviyesine gelen 627 konutluk projenin şantiyesinde incelemelerde bulundu. Ergün Turan, “Her geçen gün değişen ve gelişen ilimiz Kütahya`da bugüne kadar 10 bin 569 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 8 bin 993 âdetinin inşasını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Sağlık alanında toplamda üç hastane ve iki sağlık ocağı inşa ettik. İdare olarak Kütahya`ya iki milyar 50 milyon TL`lik yatırım yaptık” açıklamasında bulundu.

YATAY VE YEREL MİMARİ İLE MAHALLE KÜLTÜRÜ CANLANIYOR

Yeni şehirleri inşa ederken bir medeniyet algısını, geleneği ve yerel olanı  konut üretimine yansıttıklarını belirten Turan, Kütahya İnköy ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen konutların, yerel ve yatay mimari inşa edildiğini söyledi. Projenin tamamlanması yeni bir mahallenin ve yaşam alanının oluşacağını belirten Turan, “TOKİ olarak artık, sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, mahalle kültürünün oluşmasına imkân tanıyan projeler üretiyoruz. Temel üretim disiplinlerimizin bir diğerin ise “Mutlak Kalite” yaklaşımıdır. Kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimi idaremizin öncelik sıralamasında birinci sıradadır. Kalite kavramını, TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak kabul ediyoruz” dedi.

HER YIL 15 BİN EMEKLİ EV SAHİBİ OLUYOR

Öte yandan Bursa`nın Nilüfer ilçesinde Emeklilere İkinci Bahar kapsamında yapımına tamamlanma aşamasına gelen bin 201 konutun şantiyesinde incelmelerde bulunan TOKİ Başkanı Turan, “Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdik.  Emeklilere dönük ‘İkinci Bahar` kampanyası ile konut projelerimizden emekli büyüklerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250 TL'den başlayan taksitlerle ve İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlerde ise 350-400 TL'den başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

TOKİ`DEN GAZETECİLERE 452 KONUT

Gazeteciler için inşa edilen Osmangazi Yunuseli konutlarının örnek bir uygulama olduğunu belirten Turan ”Yatay mimari ile inşa ettiğimiz 452 konutumuzu basın mensuplarına teslim ettik. Bursalı gazeteciler için inşa ettiğimiz konutlarımız örnek bir uygulamadır. Sosyal donatıları ile Bursalı gazeteciler için yeni bir yaşam alanı oluşturduk” dedi.

TOKİ`DEN BURSA`YA 20 BİN 499 KONUT

Bursa`da 20 bin 334 konutun yapımını tamamladıklarını vurgulayan Turan, yapımını devam eden 289 konut ile 20 bin 723 konut rakamına ulaşacaklarını söyledi. Bursa`da konut ile okuldan, hastaneye, spor salonundan yurtlara kadar birçok yatırım yaptıklarını belirten Turan, “Bursa`da ayrıca 7 hastane, 5 sağlık ocağı, 2 kütüphane, 19 cami,8 lise, 15 ilkokul ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Bursa ilimizde yaklaşık 2 milyar TL'lik yatırım yapmış olacağız. Bütün hizmetlerimiz sanayi kenti Bursa'ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.